BT Staxio R-serie SRE

De BT Staxio R-serie bestaat uit stapelaars met een bestuurderscompartiment waarbij de bestuurder een zittende houding aanneemt. De zijwaartse bestuurderspositie is ideaal wanneer men vaak van rijrichting verwisselt en langere afstanden aflegt. De ergonomische zit-positie draagt er zorg voor dat bij het wisselen van rijrichting niet het gehele lichaam maar slechts het hoofd verdraait hoeft te worden voor een goed zichtveld terwijl de zithouding er voor zorgt dat bij continue gebruik de bestuurder niet vermoeid raakt. 

Het totale concept zorgt er voor dat deze stapelaars vooral populair zijn in omgevingen waar er langere afstanden afgelegd worden in combinatie met verticaal pallettransport. Met snelheden tot en met 9,4 km/h, hefcapaciteiten tot en met 1.600 kg en een doublestock uitvoering waarmee twee pallets tegelijkertijd getransporteerd kunnen worden zijn er behoorlijke efficiëntieslagen mogelijk! 

1
Ook verkrijgbaar met een afgesloten cabine die geschikt is voor koel- en vrieshuizen.
2
Geschikt voor intensieve stapeltoepassingen met lange afstanden.
Vraag huur aan Vraag offerte aan

De BT Staxio R-serie is ontworpen voor intensief gebruik bij laden/lossen van vrachtwagens en zogenaamde 'pendel' bewegingen waarbij er ook sprake is van verticaal transport. Vanaf de vrachtwagen kan de pallet rechtstreeks de stelling in. Pluspunt met betrekking op ergonomie is dat de bestuurder dwars op de vorkrichting zit. Hierdoor hoeft de bestuurder bij wisseling van rij-richting niet het hele lichaam te verdraaien maar enkel het hoofd. Met een capaciteit tot 1.600kg, hefhoogtes tot 6,3 meter en snelheden tot en met 9,4km/h kan de truck vele pallets en lasten tillen. 

De cabine constructie zorgt voor optimale bescherming van de bestuurder in omgevingen waar veel logistieke bewegingen plaatsvinden. Om de veiligheid nog verder te verhogen wordt gebruik gemaakt van een zogenaamde 'dodemansknop' waar de bestuurder zijn linkervoet op moet plaatsen zodat de truck niet kan rijden als de persoon potentieel zijn been buiten boord heeft. Dat zou namelijk kunnen zorgen voor gevaarlijke situaties met beklemming en ernstig letsel tot gevolg. De truck is voorzien van volledig instelbare rij-eigenschappen en indien er sprake is van meerdere shifts kan de truck uitgebreid worden met wisselbatterijen. 

Er zijn uitvoeringen met heffende steunpoten waardoor deze trucks meer bodemvrijheid krijgen om ongelijke oppervlaktes te overwinnen voor als er ergens een helling genomen moet worden. 

Neem bij interesse vrijblijvend contact op met G&T voor passend advies in uw situatie! 

Pedaalindeling

De machine is heeft een gemakkelijke indeling van de pedalen, zoals in een auto. Dit zorgt ervoor dat iedereen zonder te veel training gebruik kan maken van de stapelaar.

E-Bar

Alle BT/Toyota machines zijn optioneel te voorzien van een universele E-bar-houder voor apparaten aan te hangen, zoals terminals en barcodescanners. 

 

Comfortabele operatie

De luxe cabine geeft voldoende ergonomie met onder andere een verstelbare stoel, stuurkolom en comfortabele armleuning.

Uitstekend zicht rondom

Met een uitstekend raster dakbeschermer heeft u altijd goed zicht op de vorken bij het werken op hoogte. 

 

Product-serie Model Hefcapaciteit Hefhoogte Batterijcapaciteit Factsheets
Staxio SRE135 1350 kg 5,4 m 620 Ah Klik hier
Staxio SRE135L 1350 kg 5,4 m 620 Ah Klik hier
Staxio SRE160 1600 kg 6,3 m 620 Ah Klik hier
Staxio SRE160L 1600 kg 6,3 m 620 Ah Klik hier

Staxio SRE
Hefcapaciteit tot 1600kg. 
Hefhoogte tot 6,3 m.
Beschermdak.
Uitstekend zicht rondom.
✓ Hoge rijsnelheden tot 9,4 km/h 
✓ Instelbare rij-eigenschappen.
✓ Compact en wendbaar.
✓ Eenvoudig batterijwisselsysteem.
 Smal chassis.
✓ Inzittend model met ergonomische bestuurderspositie

  BT Staxio brochure (NL)

Vraag huur aan Vraag offerte aan