"Onze nieuwe LWI160 is de meest compacte truck in zijn klasse en biedt een zeer flexibele energieoplossing binnen één geoptimaliseerde machinegrootte die de nieuwe maatstaf is", zegt Fredrik Nilsson, Product Manager Warehouse Trucks bij Toyota Material Handling Europe.

De LWI160 is de eerste pallettruck ooit in de branche die een complete re-design heeft ondergaan. Met een nieuwe lay-out van de truck kan de traditionele accucompartiment worden verkleind, waardoor alle componenten optimaal passen. Dankzij de ingebouwde lithium-ionbatterij en telematica als standaard, is het hoogwaardige compacte ontwerp bekroond met de iF Design Award 2020, een belangrijke erkenning van de iF-jury. Dit is slechts het begin van een nieuw tijdperk waarin Toyota verder kan optimaliseren van diverse machines om klanten een nog betere oplossing te bieden voor hun intern transport oplossingen.

Verbeterde energie-efficiëntie

De nieuwe BT Levio Li-ion-model van Toyota is een zeer compacte machine, die kleiner en lichter is zonder concessies te doen aan de prestaties. Met de nieuwe Lion oplossingen wordt de energie-efficiëntie naar een hoger niveau getild. De BT Levio LWI160, 24v biedt flexibele energieoplossingen. Hij kan worden geleverd met drie verschillende accucapaciteiten zoals; 50, 105 en 150 Ah Li-ion, en biedt een gemakkelijke en snelle laadcycli. Klanten hebben de keuze tussen externe of ingebouwde laders of laadpunten in vrachtwagens met diverse laadcapaciteiten. Tevens is er een nieuwe verbeterde aansluiting voor externe opladers verkrijgbaar met een push-in-aansluiting, waardoor de efficiëntie op de werkplek nog groter wordt.

Gemakkelijk manoeuvreren

 

De BT Levio LWI160 is een aangedreven magazijntruck die kan worden gebruikt voor diverse toepassingen. Het is ideale machine voor in krappe ruimtes zoals verkoopruimtes, winkels en supermarkten, maar ook perfect voor horizontaal transport zoals, laden en lossen. Door zijn compacte machinegrootte is de truck eenvoudig te manoeuvreren en dus perfect voor gebruik aan boord van bestelwagens en vrachtwagens. Deze innovatieve lichtgewicht pallettruck weegt slechts 269 kg (inclusief een 105Ah-batterij) en kan ladingen tot 1,6 ton gemakkelijk vervoeren over korte tot middellange afstanden met een rijsnelheid tot 6 km / u.