Op de Cemat in Hannover heeft Toyota Material Handling de nieuwe Toyota Traigo 80 6 tot 8 ton gepresenteerd. Deze 80 volts elektrische vorkheftruck is geschikt voor zware toepassingen en wordt gekenmerkt door zijn kracht, manoeuvreerbaarheid en efficiëntie. De nieuwe Traigo 80-serie vervangt de huidige Traigo HT-serie en bestaat uit 6-, 7- en 8-tons modellen waarvan de laatste nu ook leverbaar is met een zwaartepunt van 900 mm.

Krachtig

De krachtige motoren bieden een sterk vermogen en een hoge rijsnelheid. Hierdoor is de vorkheftruck geschikt voor veeleisende toepassingen die normaal gesproken een grote uitdaging zijn voor standaard machines. Vanwege de sterke stuurhoek van de achterasbesturing, kan het apparaat ook worden gebruikt in smalle en nauwe ruimtes, bijvoorbeeld in productie- of opslagruimtes. Naast de manoeuvreerbaarheid is ook het comfort verbeterd ten opzichte van de vorige HT-serie. Het overzichtelijke dashbord is eenvoudig te bedienen voor de chauffeur, en de trillingen en geluid zijn beduidend verminderd dankzij het volledig ontkoppelde bestuurderscompartiment.

Veiligheid

Naast de ergonomie is ook de veiligheid van de machine sterk verbeterd. Ondanks de robuuste uitstraling van de machine heeft de bestuurder toch een uitstekend zicht rondom de machine. De hoge opzit maakt het mogelijk voor de chauffeur om goed zicht te hebben op de werkomgeving. Daarnaast is de Traigo 80 voor zien van het gepatenteerde Active Stability System (SAS).

Elektrisch

De nieuwe 80 volt-modellen zijn voorzien van krachtige motoren. Alle machines zijn uitgevoerd met elektrische stuurbekrachtiging en er is keuze uit verschillende energiepakketten. Doormiddel van een eenvoudig wisselsysteem en het open chassis zijn batterijen eenvoudig te verwisselen

Robuust

Voor zware buiten omstandigheden zoals natte of stoffige, zijn de componenten van de robuuste vorkheftruck volledig beschermt. De hoofdcomponenten zoals de motoren zijn echter gemakkelijk toegankelijk via een klep op de contragewicht om probleemloos onderhoud te garanderen. Voor een maximaal comfort buiten is het mogelijk om de machine te voorzien van een cabine, dit beschermt de bestuurder tegen alle weersomstandigheden.

Voor meer informatie klik hier of neem gerust contact met ons op 0413-343812.

Triago 80