Toyota Material Handling introduceert het Operator Assist System SEnS+.

SEnS+, een door Toyota ontwikkelde en gefabriceerde intelligente omgevingssensor, maakt gebruik van een stereoscopische cameramodule om voetgangers en voorwerpen achter de vorkheftruck te identificeren. Dit systeem, dat een uniek dynamisch detectiebereik heeft dat zich aanpast aan de instellingen van de truck, verhoogt de veiligheid bij intern transport door operators te beschermen wanneer ze achteruit rijden. 

Operator Assist System 

SEnS+ is een hulpsysteem voor operators dat de kans op aanrijdingen vermindert door waarschuwingen en besturing van de truck te bieden. Hierdoor wordt de veiligheid tijedns werkzaamheden verbeterd zonder in te boeten op productiviteit, terwijl ook de kosten voor schade worden verlaagd.

Hoe het werkt

Dit assistentiesysteem maakt gebruik van unieke algoritmes om voetgangers te onderscheiden van obstakels binnen het detectiebereik, waardoor het de kans op botsingen bij het achteruitrijden vermindert. Het stelt operators in staat om adequaat te reageren op potentiële risico's. De voor heftrucks speciaal ontwikkelde stereoscopische cameramodule identificeert alle objecten binnen het detectiegebied aanvankelijk als obstakels. Daarna maakt het een onderscheid tussen voetgangers en voorwerpen, gebaseerd op de houding van de persoon en het silhouet bij beweging.

Het detectiegebied van SEnS+ is opgedeeld in drie zones, elk met zijn eigen waarschuwingssignalen en snelheidsbeperkingen, afhankelijk van de zone en het type object. SEnS+ genereert hoorbare en visuele waarschuwingen die voor operators duidelijk merkbaar en herkenbaar zijn. De geavanceerde detectietechnologie met een dynamisch bereik past zich aan de rijsnelheid en de stuurhoek aan, waardoor het systeem obstakels nauwkeurig kan identificeren. Dit vermindert het risico op valse alarmen en ongewenste vertragingen, zodat de productiviteit en efficiëntie behouden blijven.

Voordat de operator vanuit stilstand begint te rijden, wordt hij geïnformeerd over eventuele obstakels achter de heftruck. Indien er een obstakel in het pad wordt gedetecteerd wanneer de operator achteruit wil rijden, activeert een preventiemechanisme dat de aanvangsbeweging van de truck beperkt, om zo een veilige bedrijfsvoering te waarborgen.

Met SEnS+ wordt de veiligheid op de werkvloer aanzienlijk verbeterd, niet alleen voor mensen maar ook voor goederen, magazijnstellingen en andere onderdelen van de infrastructuur door het verminderen van de kans op aanrijdingen. Dit helpt ongewenste schade en daarmee samenhangende kosten aan de truck te voorkomen, terwijl de productiviteit en het comfort voor de bestuurder op een hoog niveau worden gehandhaafd.

Het Operator Assist System van Toyota is aanpasbaar aan uw specifieke behoeften en is momenteel beschikbaar voor de Toyota Traigo48 en Toyota Tonero modellen met koppelomvormer. Er wordt verwacht dat het systeem spoedig voor meer modellen beschikbaar zal zijn. De prestaties kunnen variëren afhankelijk van de specifieke specificaties van het voertuig, de staat ervan en de omstandigheden op de werkvloer. Er kunnen verschillen zijn in de installatievereisten.