T-motion voor flexibel materiaal transporten

Productie en logistieke ondernemingen worden steeds meer uitgedaagd voor efficiëntere transportprocessen door de toenemende e-commerce. Onder het begrip “T-motion” brengt Toyota Material Handling Europe een alternatief op de markt voor het conventionele warehouse equipment en conventionele vrachttransport. De vernieuwde industriële trekkers zijn speciaal ontworpen voor het transporteren van ‘pakketten’ en ‘roll-containers’. 

In veel logistieke processen worden roll-containers met grote hoeveelheden verschillende materialen vervoerd. Het meest bekende voorbeeld is order-picking. Bedrijven hanteren steeds meer het “just-in-time” principe en willen dus onderdelen in juiste (kleinere) hoeveelheden ontvangen op het juiste moment. Dit maakt pallets steeds meer ongeschikt als centrale transporteenheid. Een oorzaak is de toenemende e-commerce.

Het bestelproces in de e-commerce-industrie is een snel groeiende markt. Hier is het noodzakelijk om kleine hoeveelheden materialen van verschillende soorten en maten tijdens het verzamelen te laden voor de eindgebruiker. Dit gebeurt meestal door horizontaal transportprocessen met incidentele picks op hogere niveaus.

Voor deze vorm van horizontaal transport processen heeft Toyota reeks oplossingen ontwikkeld. Kortom onder de het begrip "T-motion". De oplossingen zijn het resultaat van jarenlange ervaring van het bedrijf op het gebied van lean manufacturing. Het bedrijf heeft hierbij veel gebruik gemaakt van haar kennis vanuit de auto-industrie.

De T-motion portefeuille omvat een uitgebreid scala industriële trekkers met onder andere de BT Movit range en de Toyota Tracto modellen met luchtbanden, die ook geschikt zijn voor buitenshuis gebruik. Een breed assortiment aan producten met trekcapaciteiten van 1 tot 49 ton.

Bekijk hier de BT Movit range of de Toyota Tracto modellen