Simai TE80IXB

De inzittende industriële trekkers van de Simai vierwiel serie zijn ideaal voor toepassingen waarbij langere afstanden moeten worden gereden en grotere trekcapaciteiten nodig zijn. De serie bestaat uit 100% duurzame elektrische modellen, met een brede keus aan trekcapaciteiten. De industriële trekkers van Simai zijn ontworpen voor intensieve werkzaamheden, zoals het bevoorraden van productielijnen en complete afdelingen. Ze beschikken over een comfortabele stoel, een geveerd chassis en gebruiksvriendelijke bedieningselementen. Om efficiënter te werken zijn de trekkers toegankelijk om op te stappen van zowel de linker als de rechterzijde. Bedoeld voor de meest veeleisende toepassingen, zijn onze elektrische industriële trekkers uitgerust met krachtige, energiezuinige AC-motoren. 

Vraag offerte aan

Onze elektrische industriële trekkers in de Simai serie kunnen meerdere karren trekken en zijn tevens zeer efficiënt bij horizontaal goederentransport. De Simai TE80IXB industriële trekker is een heavy duty compacte inzittende vierwiel trekker met 8.000 kg trekgewicht en snelheid tot en met 16 km/h. Geschikt en ontworpen voor de meest veeleisende toepassingen en voorbereid op de steeds meer naderende 24-uurs economie beschikt deze truck tot mogelijkheden om eenvoudig batterijen te wisselen. Ten opzichtte van zijn broertje de Simai TE80 heeft deze truck een langere wielbasis, meer bodemvrijheid en meer beenruimte. 

Door de hogere bodemvrijheid worden deze trucks veel toegepast in omgevingen waarbij er materialen van de ene afdeling naar de andere getransporteert worden waarbij het just-in-time principe gehanteerd wordt. Buiten is geen enkel probleem voor deze krachtpatsers dankzij de standaard aanwezige cabine met dak, voorruit en achterruit. Deze cabine is nog uit te breiden met deuren en verwarming. Uiteraard past hier een compleet road-package aan wegverlichting bij en mogelijkheden tot elektrische aanhanger-stekkers om ook de trekkende karren te voorzien van verlichting!

De lage instap ondanks de hoge bodemvrijheid is een uitkomst. De Simai TE80IXB is toegankelijk aan zowel de linker als de rechterkant. Dit voorkomt veel omlopen voor de operator. De truck is ontworpen voor zwaardere inzet, dit blijkt ook uit het standaard pakket dat onder andere een industriële geveerde stoel bevat, een geveerd chassis compleet met schokdempers, een telescopische stuurkolom en hydraulische stuurbekrachtiging.

Voor optimaal comfort zijn luchtbanden, volrubber en non-marking banden beschikbaar. Nonmarking banden zijn populair in toepassingen waar de vloer een afwerkcoating heeft en er geen zwarte rubber strepen op de vloer mogen komen. De trucks zijn uitgevoerd met eenvoudige bedieningselementen met autolayout. Het ergonomische design maximiseert comfort en productiviteit. Voor werkzaamheden waarbij het handig is een collega mee te nemen is er de mogelijkheid tot het plaatsen van een passagiersstoel. 

De Simai trekkers zijn door hun unieke krachtige eigenschappen, wendbaarheid en veiligheidssystemen uitermate geschikt om ingezet te worden in omgevingen waar er ruimte gecreërd is voor goederenstromingen zoals zware en lichtere industrie, veilingen, logistieke dienstverleners en luchthavens waarbij de terreincondities ook minder dan optimaal mogen zijn. 

EFFICIËNTIE EN GEMAK!

De Simai trekkers zijn uit te rusten met automatisch sluitende 25mm en 30mm trekpennen welke vanuit de cabine te openen zijn. Door naar achteren te rijden krijgt u audiovisueel bevestiging van de succesvolle vergrendeling. Zonder af te stappen kunt u direct van start en zelfs de aanhangers afkoppelen! Andere vergrendelingen behoren ook tot de mogelijkheden. Informeer naar de mogelijkheden! 
 

Veiligheid en ergonomie

De Simai trekkers zijn ontworpen voor zware intensieve inzet. Dat blijkt ook uit het standaard pakket dat industriële geveerde stoelen bevat en een geveerd chassis, een verstelbare stuurkolom, krachtige AC motoren en het industriële remmenpakket om weer veilig tot stilstand te komen! 

Inchingknoppen

Met de inchingknoppen kan de trekker naar voren en achteren kruipen terwijl u in de buurt van het vergrendelsysteem staat. Handig! als de dissel hangend is en telaag bij de grond hangt. 

Product-serie Model Capaciteit Draaistraal Max. rijsnelheid Factsheet
Simai vier wiel TE80IXB 8000 kg 2440 mm 16 km/h  

Simai TE80IXB
Trekcapaciteit tot 8 ton.
Bedieningen als in een auto.
Sterk metalen chassis.
✓ Extra opbergruimte achter bestuurdersstoel.
Operator Presence System (OPS).
AC-technologie.
✓ Geveerd chassis 
✓ Standaard hoofdbescherming en voorraam.

    Simai brochure (NL)

Vraag offerte aan