Verbeterde, universele meeloop pallettrucks en stapelaars

De nieuwe update betreft het elektrische meeloop pallettruck en stapelaars assortiment: de Toyota BT Levio W- en BT Staxio W-Serie . Alle benodigde aanpassingen zijn gedaan aan de hand van de Toyota-waarde “Kaizen” om deze serie tot een succes te maken. Er zijn talrijke verbeteringen doorgevoerd in deze veelzijdige en compacte trucks, waardoor ze vele pluspunten bevatten. Hierdoor is het laden en lossen, stapelen en horizontaal transport in krappere ruimten kinderspel voor deze Toyota elektrische meeloopmodellen stapelaars en pallettrucks.

Valt het jou ook dat er steeds meer elektrische meeloop pallettrucks gebruikt worden? Dat is ook niet vreemd want het marktsegment groeit enorm snel. Het doel van Toyota is om binnen dit segment op de markt de behoeften van de klant te overtreffen, en dit is mogelijk doordat de elektrische pallettrucks en elektrische stapelaars voortdurend geoptimaliseerd worden. Pallets handteren was nog nooit zo eenvoudig dankzij de Toyota BT Levio W- en BT Staxio W-Serie, die op talrijke toepassingen te gebruiken zijn. De oplossingen van Toyota worden wereldwijd toegepast en klantbehoeften worden continue aangepast aan de trucks. Hierdoor kunnen klanten en bedrijven optimaal genieten van een truck die uitgevoerd is met additionele functies en opties voor een betere veiligheid, efficiëntie en productiviteit.

Verbeterde productiviteit

Doordat Toyota de klant centraal stelt, kunnen de stapelaars en pallettrucks optimaal voldoen aan de gewenste productiviteit. Hierdoor is de nieuwe Toyota pallettruck serie uitgerust met een geluidsarme hydrauliek, wat zorgt voor een lager geluidsniveau. Dit is wenselijk in omgevingen waar stilte vereist is of waar geluidsgevoeligheid hoog ligt, zoals in winkels, supermarkten of tijdens leveringen in de avond/nachturen.

Om zware lasten en overbelading van liften, laadplatformen en vrachtwagens te voorkomen, is het ook mogelijk om het geschatte lastgewicht op de vorken van de meeloopstapelaars te meten door middel van een gewichtsindicator.

Dubbelstapelen wordt kinderspel door de stapelaar SWE200D en twee palletladingen kunnen tegelijk vervoerd worden met initiële heffing door de SWE080-140L. De tweepalletladingen worden vervoerd door een lading op de steunpoten te plaatsen en de andere op de vorken. Dit zorgt uiteraard voor een hogere productiviteit, omdat er twee keer zoveel ladingen tegelijk vervoerd kunnen worden.

Veiligheid en stabiliteit

Een robuustere accudeksel en een stevigere motorkap, dat is wat de meeloop pallettrucks en stapelaars veiliger en stabieler maakt. Daarom heeft Toyota deze verbetering toegepast op al haar trucks en het design is hierbij geadapteerd op de andere typen in het Toyota assortiment.

Snelheidsreductie is een van de mogelijkheden waar de pallettruck mee uitgerust kan worden. Hierdoor wordt de veiligheid in de bochten verhoogd en is het perfect van toepassing op hoge en onstabiele lasten. Schade en letsel kan door deze toepassing voorkomen worden wat ook een veiligere werkplek gegarandeerd.

 

Uiterst efficiënt

Wat maakt deze nieuwe serie pallettrucks zo efficiënt? De nieuwe Toyota pallettruck zijn uitgerust met een hogere energie-efficiëntie, een lagere CO2-uistoor en een verbeterende bedrijfstijd. Daarnaast is het ook mogelijk om de pallettruck uit te rusten met een ingebouwde lader, waardoor er kostbare tijd bespaard kan worden omdat de accu snel en eenvoudig in een vrachtwagen opgeladen kan worden.

De lithium-ion accutechnologie wordt standaard ingebouwd in de trucks door Toyota Material Handling. Bij het gebruik van deze llithium-ionaccu is het niet meer nodig om de accu te vervangen, en zijn de reserveaccu en oplaadruimte ook niet meer nodig. Dit omdat de truck op elk gewenst moment tussendoor kan worden opgeladen, bijvoorbeeld tijdens te pauze. Wat tevens een voordeel aan deze accu is, is dat er vrijwel tot geen onderhoud meer nodig is dankzij de lithium-ion accu technologie. Deze nieuwe technologie heeft de energie-efficiënte namelijk met maar liefst 30% verbeterd. Hierdoor kunt u nog efficiënter en productiever uw werkzaamheden uitvoeren. 

Bekijk hier onze vernieuwde serie Toyota/BT pallettrucks en stapelaars