Toyota Tracto S&R-serie

De Toyota Tracto Rider en Stand-on serie bestaat uit vijf inzittende en drie instaande industriële trekkermodellen. Gebouwd voor optimale veiligheid, comfort en productiviteit hebben de instaande trekkers een lage instaphoogte, die geschikt is voor transporttoepassingen waarbij vaak op- en afgestapt moet worden, zoals orderverzamelen. De Rider serie waar men comfortabel op kan zitten is meer bedoeld voor de langere afstanden waarbij er minder frequent op en af gestapt hoeft te worden. De hogere bodemvrijheid maakt deze truck meer geschikt om van afdeling naar afdeling te rijden en ook naar buiten is geen uitdaging!

Met een afgerond ontwerp van het achterste chassis en een lage instaphoogte bieden deze industriële trekkers optimaal zicht op de last en meer comfort voor de bestuurder. Voor nog meer veiligheid zorgt ons bestuurdersaanwezigheidssysteem (Operator Presence System, OPS) ervoor dat de trekker niet bestuurd kan worden als de bestuurder niet in de juiste rijpositie staat of zit. 

Vraag offerte aan

Onze elektrische industriële trekkers in de Tracto serie kunnen meerdere karren trekken en zijn tevens zeer efficiënt bij horizontaal goederentransport. De 4CBT industriële trekkermodellen in de Toyota Tracto S en R-serie zijn krachtige betrouwbare trekkers tot en met 6.000 kg trekgewicht en inregelbare snelheden tot en met 18 km/h. Geschikt en ontworpen voor de meest veeleisende toepassingen en voorbereid op de steeds meer naderende 24-uurs economie beschikt deze truck tot mogelijkheden om eenvoudig batterijen te wisselen. 

Door de hogere bodemvrijheid worden deze trucks veel toegepast in productieomgevingen waarbij er materialen van de ene afdeling naar de andere getransporteert worden waarbij het just-in-time principe gehanteerd wordt. Ook buiten is geen probleem voor deze krachtpatsers met hun 48 Volt systeem. Ontworpen voor orderpickprocessen waar bij er frequent op en af gestapt moet worden zijn de instaande Toyota Tracto S trekkers met een lage instap een uitkomst. Voor horizontaal transport toepassingen voor langere afstanden zijn er inzittende modellen beschikbaar. Zowel de inzittende als de instaande trekkers van Toyota zijn toegankelijk aan zowel de linker als de rechterkant. Dit voorkomt veel omlopen voor de operator. 

Voor optimaal comfort zijn luchtbanden en volrubber banden beschikbaar. De trucks zijn leverbaar met eenvoudige bediengselementen zoals een stuur met motor- of autolayout. De volrubber wielen zorgen bij de driepunts wielophanging voor de meest stabiele rij-eigenschappen terwijl schokken op ergonomische wijze gedempt worden. Gecombineerd met de hydraulische remmen zorgt er voor dat de truck veilig en snel tot stilstand komt. 

De Toyota Tracto trekkers zijn door hun unieke krachtige eigenschappen, wendbaarheid en veiligheidssystemen uitermate geschikt om ingezet te worden in drukbevolkte omgevingen zoals zware en lichte industrie, veilingen, logistieke dienstverleners waarbij de vloercondities ook minder dan optimaal mogen zijn. 

Standaard zijn de CBT trucks voorzien van diverse opties waaronder de claxon en geintegreerde koplamp, deze is omgeven door de robuuste stalen ombouw en kan er hierdoor niet afgereden worden. 

Meerdere karren in één handeling getransporteerd!

De Toyota Tracto S in actie met meerdere groot-volume karren op een veiling. Doordat de modellen smaller zijn dan een pallet en voorzien zijn van driepunts-wielophanging is geen gang te smal. Door meerdere karren in één handeling te vervoeren kan uw proces honderden procenten efficiënter. Door de hydraulische remmen is de truck ook veilig te gebruiken in drukbevolkte omgevingen! 

Niet altijd een rotonde nodig

Wanneer men over meerdere karren achter trekkers spreekt volgt al snel de vakterm 'trein'. Een 'trein' heeft als nadeel dat deze in een volgebouwde omgeving vaak een grote U-bocht moet maken om na het lossen van goederen weer terug te keren naar de aanvoerplaats. Ruimte is schaars, daarom zijn er door Toyota 2- en 4-wiel gestuurde karren ontwikkeld met een korte draaicirkel. 

Heftrucks weren van de werkvloer!

Er zijn heavy duty taxi's beschikbaar welke heftrucks kunnen weren uit drukbevolkte gebieden in het bedrijf zonder dat dit impact heeft op de in- en outbound. De al gebruikte lastdragers worden op hand verrijdbare trolleys geplaatst en met het treintje naar de verwerkingsplek getransporteerd zonder dat grote heftrucks in drukbevolkte omgevingen hoeven te verkeren. Toeleveranciers en afnemers hoeven hun processen niet aan te passen, uw werkvloer wordt veiliger en efficiënter ingericht! 

Krachtpatser zonder te bluffen

De krachtige Toyota Tracto series zijn voorzien van een krachtig 48 Volt systeem en gebouwd als een tank. Door de mogelijkheden op het gebied van batterijwisselen kunnen de betrouwbare Tracto Trucks moeiteloos mee in een 24/7 drie-shift operatie. 

Product-serie Model Capaciteit Draaistraal Max. rijsnelheid Download
           
           

Tracto S-serie
Trekcapaciteit tot 6 ton.
Lage instaphoogte.
Afgerond ontwerp achterste chassis.
Verstelbare rugleuning.
Hydraulische remmen

     Toyota Tracto S&R-Serie brochure (NL)

Vraag offerte aan