BT Optio L-serie

De BT Optio L-serie is ontworpen om bestuurders efficiënt en effectief orders te laten verzamelen. De machines zijn geschikt voor intensieve orderverzameltoepassingen zoals in magazijnen en distributiecentra. Met een maximale rijsnelheid tot 12 km/u in combinatie met een eenvoudige toegang tot het bedieningspaneel maakt de machine uiterst productief.

Om het orderspicken zo ergonomisch mogelijk te maken zijn de orderpickers voorzien van een geveerd, trillingsdempend platform. Hiermee worden de gewrichten van de bestuurders ontlast welke vele uren op de machine doorbrengen. Elke orderpicktoepassing op vloer en tweede niveau tot en met 2,6 meter hoogte is uit te voeren met een BT Optio L-orderpicktruck. Naast pallettransport excelleren onze orderpickers ook in orderpicktoepassingen waar er met rolcontainers of kratten wordt gewerkt. 

Vraag huur aan Vraag offerte aan

De BT orderverzameltrucks zijn voorzien van een volledig verende vloerplaat. Dit in combinatie met een stevige rugsteun zorgt voor absorbatie van trillingen en extra comfort. De machines zijn voorzien van het geavanceerde BT Powerdrive systeem. Met dit systeem zijn rijeigenschappen individueel in te stellen.  

De laag heffende orderpicker range van Toyota BT is primair gedesigned voor vloer en tweede niveau orders picken van zogenaamde 'FMCG of Fast Moving Consumer goods'. Dit soort orderpickprocessen kunnen extreem veeleisend zijn waarbij tot 5 standaard rolcontainers in één route gevuld worden. Er zijn diverse hulpmiddelen beschikbaar voor deze orderprocessen welke veelal voorkomen in retail. Denk hierbij aan de T-mote deel-automatiseringsoplossing waarbij de gebruiker naast de truck kan lopen en orders picken terwijl de truck met een afstandsbediening vooruit kan rijden zonder dat er een persoon op staat! 

Afhankelijk van de orderpickprocessen zijn er diverse oplossingen voor handen om de juiste balans te vinden in productiviteit, ergonomie en veiligheid. Er zijn modellen met vrijdragende vorken zodat er multilayer-pallets gepickt kunnen worden en machines met een heffend platform zodat de operator ook op het tweede niveau goederen kan picken tot en met een hoogte van 2,8 meter. Ook hoogheffende vorken zijn voor handen zodat men tijdens het picken altijd op ergonomische hoogte goederen weg kan leggen. Met een capaciteit tot 2500 kg en vorklengtes tot en met 3375 mm kunnen er meerdere orders voor verschillende klanten tegelijkertijd gepickt worden om een zo hoog mogelijke efficiëntie te behalen. 

Standaard is in het design een krimpfolierolhouder meegenomen, stuurbekrachtiging, een gedempt platform, mogelijkheden om meerdere accessoires en WMS-apparatuur aan de truck te bevestigen, mogelijkheden tot batterij wisselen voor multi-shift operaties en het duurzame Li-Ion zodat ook continue inzet geen probleem is voor deze krachtpatsers. 

Neem contact op met G&T om de mogelijkheden te bespreken voor uw situatie!

BT Powerdrive

Met het unieke geïntegreerde BT Powerdrive systeem biedt de machine een uitstekend gebruikersgemak en hoge prestaties.

 

E-man stuursysteem

Middels het E-man stuursysteem kunt u als bestuurder de stuurkolom naar wederzijdse positie bewegen vanuit het centrum. Zo kan een bestuurder de truck voor- en achteruit bewegen terwijl hij ernaast loopt. 

 

Toyota T-mote tussen-automatisering

Toyota T-mote is de eenvoudige oplossing voor het rijden met een orderverzameltruck terwijl u aan het picken bent. Een mooie oplossing in de weg naar automatisering als men spreekt over efficiëntie en productiviteit! 

 

Smart Truck

Alle orderverzameltrucks kunnen optioneel worden voorzien van telematica hardware. Hiermee heeft u beschikking over een smart truck, waarmee u altijd controle heeft over uw operatie en truckvloot.

Lithium-Ion

Alle modellen zijn leverbaar met onze nieuwe innovatieve lithium-ion accu's, ideaal voor meerdere shiften.

Product-serie Model Hefcapaciteit Hefhoogte Max. rijsnelheid Factsheets
Optio OSE120 1200 kg 800 mm 12 km/h Klik hier
Optio OSE120P 1200 kg 800 mm 12 km/h Klik hier
Optio OSE200X 2000 kg 800 mm 12 km/h Klik hier
Optio OSE180XP 1800 kg 800 mm 12 km/h Klik hier
Optio OSE250 2500 kg 235 mm 12 km/h Klik hier
Optio OSE250P 2500 kg 235 mm 12 km/h Klik hier

 

Product-serie Model Hefcapaciteit Hefhoogte Max. rijsnelheid Factsheets
Optio OSE100 1000 kg 1880 mm 12 km/h Klik hier
Optio OSE100W 1000 kg 1100 mm 12 km/h Klik hier

 

Product-serie Model Hefcapaciteit Hefhoogte Max. rijsnelheid Factsheet
Optio OSE120CB 1200 kg 2700 mm 12 km/h Klik hier

Optio L-serie
Hefcapaciteit tot 2,5 ton bij een lastzwaartepunt van 1200 mm.
Truckvorklengtes tot 3375 mm om meerde pallets of rolcontainers in één route te vullen
Pakhoogte 2,8 m.
Heffend bestuurdersplatform en bedieningen.
Heffende vorken.
BT Powerdrive.
✓ Ergonomisch gedempt platform
✓ Walkiebuttons en zijwaartse stuurverstelling opties.
✓ Uitgebreide mogelijkheden voor opbouw WMS apparatuur
✓ Smart-mogelijkheden voor gedetailleerde vlootbeheersing en inzicht in processen
✓ Instelbare rij-eigenschappen
✓ Batterijwisselsystemen en Li-Ion mogelijkheden

  BT Optio brochure (NL)

Vraag huur aan Vraag offerte aan