BT Staxio S-serie SSI

De BT Staxio S-serie bestaat uit stapelaars met een bestuurderscompartiment waarbij de bestuurder een staande houding aanneemt. De zijwaartse bestuurderspositie is ideaal wanneer men vaak van rijrichting verwisselt en langere afstanden aflegt. De ergonomische sta-positie draagt er zorg voor dat bij het wisselen van rijrichting niet het gehele lichaam maar slechts het hoofd verdraait hoeft te worden voor een goed zichtveld. 

Het totale concept zorgt er voor dat deze stapelaars vooral populair zijn in omgevingen waar er langere afstanden afgelegd worden in combinatie met verticaal pallettransport. Met snelheden tot en met 10 km/h, hefcapaciteiten tot en met 1.600 kg en een doublestock uitvoering waarmee twee pallets tegelijkertijd getransporteerd kunnen worden zijn er behoorlijke efficiëntieslagen mogelijk! 

 

Vraag huur aan Vraag offerte aan

De BT Staxio S-serie is ontworpen voor hoofdzakelijk intensief gebruik bij laden/lossen van vrachtwagens en zogenaamde 'pendel' bewegingen waarbij er ook sprake is van verticaal transport. Vanaf de vrachtwagen kan de pallet rechtstreeks de stelling in. Pluspunt met betrekking op ergonomie is dat de bestuurder dwars op de vorkrichting staat. Hierdoor hoeft de bestuurder bij wisseling van rij-richting niet het hele lichaam te verdraaien maar enkel het hoofd. Met een capaciteit tot 1.600kg, hefhoogtes tot 6,3 meter en snelheden tot en met 10km/h kan de truck vele pallets en lasten tillen. Met de Doublestock stapelaar kan men zelfs twee pallets van 800kg tegelijkertijd vervoeren! 

De cabine constructie zorgt voor optimale bescherming van de bestuurder in omgevingen waar veel logistieke bewegingen plaatsvinden. Om de veiligheid nog verder te verhogen wordt gebruik gemaakt van een zogenaamde 'dodemansknop' waar de bestuurder zijn linkervoet op moet plaatsen zodat de truck niet kan rijden als de persoon potentieel zijn been buiten boord heeft. Dat zou namelijk kunnen zorgen voor gevaarlijke situaties met beklemming en ernstig letsel tot gevolg. De truck is voorzien van volledig instelbare rij-eigenschappen en indien er sprake is van meerdere shifts kan de truck uitgebreid worden met wisselbatterijen. 

Er zijn uitvoeringen met heffende steunpoten waardoor deze trucks meer bodemvrijheid krijgen om ongelijke oppervlaktes te overwinnen voor als er ergens een helling genomen moet worden. 

Neem bij interesse vrijblijvend contact op met G&T voor passend advies in uw situatie! 

Verstelbaar bedieningsconsole

Met de 360° besturing kunt u eenvoudig van richting veranderen. De bediening kan worden aangepast naar de wensen van de bestuurder.

 

Uitstekend zicht rondom

De combinatie van de open cabine en open mast zorgen voor uitstekend zicht rondom. Dit vergroot de veiligheid van de bestuurder en de omgeving.

 

Product-serie Model Hefcapaciteit Hefhoogte Batterijcapaciteit Brochure
Staxio SSI135 1350 kg 5,40 m 620 Ah Klik hier
Staxio SSE135L 1350 kg 5,40 m 620 Ah Klik hier
Staxio SSE160 1600 kg 6,30 m 620 Ah Klik hier
Staxio SSE160L 1600 kg 6,30 m 620 Ah Klik hier
Staxio SSE160D 1600 kg 1,675 m 465 Ah Klik hier

SSI
Hefcapaciteit van 1600kg
Hefhoogtes tot 6,30 m.
✓ Hoge rijsnelheden tot 10 km/h 
✓ Instelbare rij-eigenschappen.
✓ Compact en wendbaar.
✓ Eenvoudig batterijwisselsysteem.
Smal chassis.
Dubbele pallethandling uitvoering beschikbaar
✓ Instaand model met ergonomische bestuurderspositie

  BT Staxio brochure (NL)

Vraag huur aan Vraag offerte aan