BT Levio LWI160 Li-Ion

Met de BT Levio LWI160 komt Li-Ion voor iedereen binnen handbereik. De veelzijdige pallettruck met een hefvermogen van 1600kg is door een vernuftig dedicated Li-Ion-design korter en lichter dan alle andere trucks in dit segment. Door het slimme design is de accubak welke altijd bij een elektropallettruck hoorde compleet komen te vervallen en zijn de prestaties zelfs gegroeid!
Standaard is de BT LWI160 voorzien van een positioneringsfunctie waarbij de truck zelfs in de meest krappe ruimtes goed presteert.

1
Korter en krachtiger!
2
Tussentijds laden op de werkplek
Vraag huur aan Vraag offerte aan

De BT Levio LWI160 de meest compacte meeloop pallettruck op de markt, zelfs wanneer vergeleken met lichtere modellen. Dit komt door een slim design dedicated op Li-Ion waarmee de logge batterijbak welke vergroeid leek te zijn met het elektropallettruck-concept volledig is komen te vervallen. 

Met een lengte van slechts 419mm staat de truck nergens in de weg en hiermee is de truck dan ook uitermate geschikt om mee te nemen in de vrachtwagen. De mogelijkheid om in de vrachtwagen te laden bevestigd dan ook dat de truck ontworpen is met transporteurs in gedachten. Natuurlijk is de truck ook inzetbaar in de industrie, op de markt, bij het picken van orders en alle andere horizontaal transport uitdagingen. 

De Li-Ion batterij kan tussentijds geladen worden in de vrachtwagen, tijdens de koffiepauze of wanneer de werkzaamheden de truck een momentje rust gunnen. Dit kan overal te pas en te onpas, hiermee elimineren we de risico's die zware chemische batterijen wisselen met zich mee brengt. Naast het eliminieren van deze risico's levert werken met Li-Ion ook ruimte op! Er is namelijk geen accu-laadstation meer nodig waar alle trucks, batterijen en batterijladers gestationeerd staan. 

Doordat de machines beschikken over een hoog vermogen van 1600kg zijn ze voor veel toepassingen inzetbaar. Alle modellen zijn eenvoudig te manoeuvreren door de ergonomische stuurarm. De unieke standaard aanwezige Click-2-Creep-functie zorgt ervoor dat de truck in een kruipstandmodus komt waarbij in krappe ruimtes gemanouvreerd kan worden met de stuurarm in de 'omhoog' positie. 

Een andere reden om voor de LWI160 te kiezen, is het lage geluidsniveau. Met slechts 59 decibel produceert de truck 10 decibel minder dan vergelijkbare modellen in de markt. Ideaal voor vroege en late logistieke bewegingen binnen de bebouwde kom en om medewerkers te beschermen tegen overmatige geluiden op de werkvloer. 

Stuurarm met Click-2-Creep

De volledige BT levio serie is uitgerust met een ergonomische stuurarm en kan worden bediend met beide handen. Dit zorgt voor een optimale controle en productiviteit. Middels het unieke Click-2-Creep kunt u met de stuurarm omhoog eenvoudig op kruipsnelheid manoeuvreren. 

 

Smart Truck

Alle Toyota machines kunnen optioneel worden voorzien van telematica hardware. Hiermee heeft u beschikking over een smart truck, waarmee u altijd controle heeft over uw operatie en truckvloot.

Automatische uitschakeling

Om te voorkomen dat de truck met een lege accu staat of dat er onbevoegden met de truck vandoor gaan, schakelen de trucks automatisch uit wanneer het onbeheerd achterblijft. De tijd kan worden ingesteld op verschillende tijdspannes vanaf 1 minuut tot en met 4 uur. 

Fluisterstil

Een andere reden om voor de LWI160 te kiezen is de beperkte geluidsproductie. Met een geluidsniveau van slechts 59 decibel produceert de truck 10 decibel minder dan vergelijkbare trucks in zijn klasse! Fijn bij vroege en late leveringen in de bebouwde kom of om de medewerkers te ontzien met betrekking op een lawaaiig milieu.

Product-serie Hefcapaciteit Max. Batterij capaciteit (Ah) Rijsnelheid soort Factsheets
LWI160 1600 kg 50-105 Ah 6 km/h Li-lon Klik hier

BT Levio LWI160
Hefcapaciteit tot 1,6 ton
Diverse vorklengtes en breedtes beschikbaar
Click-2-Creep kruipsnelheids optie standaard geintegreerd
✓ Laag eigen gewicht van slechts 274 kg
BT Castorlink zwenkwielophanging 
Onderhoudsvrije Li-Ion accu
✓ Kortste elektropallettruck in zijn klasse  BT Levio brochure (NL)

Vraag huur aan Vraag offerte aan