BT Levio S-serie

De BT Levio S-serie is een compacte instaande pallettruck. De wendbare machine is door zijn compacte ontwerp goed te gebruiken in krappe ruimtes. Door de cabine is de bestuurder volledige beschermd waardoor de veiligheid is gegarandeerd.

Deze veilige instaande pallettruck is geschikt voor gebruik bij laden en lossen als ook horizontaal transport over langere afstanden en intensievere toepassingen. Doordat de truck voor hogere intensiteit toepassingen ingezet wordt is ergonomie hard aangekaart en kan de bestuurder naar achteren leunen waarbij haar/zijn knieën worden ontlast. 

 

 

1
Geschikt voor middel- tot hoogintensieve toepassingen in horizontaal transport
2
Ideaal voor het verplaatsen van rolcontainers en pallets
Vraag huur aan Vraag offerte aan

DE BT Levio SSI 200 is ontworpen voor hoofdzakelijke intensief gebruik bij laden/lossen van vrachtwagens, horizontaal transport of zogenaamde 'pendel' bewegingen. Pluspunt met betrekking op ergonomie is dat de bestuurder dwars op de vorkrichting staat. Hierdoor hoeft de bestuurder bij wisseling van rij-richting niet het hele lichaam te verdraaien maar enkel het hoofd. Daarnaast is de instaande elektrische pallettruck voorzien van een ergonomisch in hoogte verstelbaar zitkussentje waar de bestuurder meer ontspannen op kan leunen. Dit ontlast de knieën waardoor het gemakkelijker is om langere tijd in deze houding werkzaam te zijn. Met een capaciteit tot 2.000kg kan de truck vele pallets en lasten tillen. 

De zijschotten zorgen voor optimale bescherming van de bestuurder in omgevingen waar veel logistieke bewegingen plaatsvinden. Om de veiligheid nog verder te verhogen wordt gebruik gemaakt van een zogenaamde 'dodemansknop' waar de bestuurder zijn linkervoet op moet plaatsen zodat de truck niet kan rijden als de persoon potentieel zijn been buiten boord heeft. Dat zou namelijk kunnen zorgen voor gevaarlijke situaties met beklemming en ernstig letsel tot gevolg. De truck is voorzien van volledig instelbare rij-eigenschappen en indien er sprake is van meerdere shifts kan de truck uitgebreid worden met wisselbatterijen. 

 

 

Ingebouwde bluespot

De bestuurder blijft veilig in het bestuurderscompartiment dankzij de automatische snelheidsvermindering bij het nemen van bochten, beperkte trillingen dankzij de gedempte vloer. Daarnaast is er een een blauw ledwaarschuwingslicht en sensoren die de aanwezigheid van de bestuurder detecteren.

Uitstekend zicht

Vanuit het platform heeft de bestuurder altijd uitstekend zicht op de vorken. Door de zijwaartse positionering van de bestuurder hoeft de bestuurder bij wisseling van rijrichting niet het gehele lichaam te verdraaien maar slechts een hoofdbeweging. 

 

Bedieningspaneel

De bedieningspaneel is optioneel te verkrijgen in een 90° of 45°, dit verhoogt de flexibiliteit en de veiligheid. 

 

Energiezuinig

Gebouwd rond modulaire lithium-ion batterijmodules, met keuze uit 3 intelligente energiepakketten, voor een lager energieverbruik en snel, gemakkelijk en veilig opladen.

Product-serie Hefcapaciteit Max. Batterij capaciteit (Ah) Rijsnelheid soort Factsheet
LSE200 2000 kg 620 Ah 10,5 km/h Basis Klik hier

Levio S-serie
Hefcapaciteit tot 2 ton bij een lastzwaartepunt van 600 mm.
Vorklengtes tot 2350 mm.
Zijwaartse sta positie van de bestuurder.
180' elektronisch stuursysteem.
Compacte afmetingen en manoeuvreerbaar.

  BT Levio brochure (NL)

Vraag huur aan Vraag offerte aan