BT Reflex E-serie

De BT Reflex reachtrucks zijn dé benchmark in de reachtruck wereld met onder andere een unieke kantelende cabine en het transparante dak, hiermee belast de bestuurder zijn nek en rug minder bij toepassingen waar op hoog niveau gestapeld wordt. 

De bestuurder ervaart bij hefhoogtes boven 6 meter veel ergonomisch gemak van de kantelcabine door verminderde stress op nek en schouders. Deze trucks hebben een hefhoogte tot 13 meter, hefcapaciteiten tot 2500 kg en worden vooral ingezet op hoog-intensieve toepassingen waar de bestuurder veel uren op de truck doorbrengt en van die tijd veel op hoge hoogtes stapelt.

Om die reden is de truck populair bij grote distributiecentra waar een hoge omloopsnelheid heerst en pallets tot hoge hoogtes in stellingen geplaatst worden gedurende één of meer shifts per dag. Ook in koel en vrieshuizen is de truck vaak te vinden in combinatie met een volledig gesloten verwarmde cabine. 

Vraag huur aan Vraag offerte aan

De BT Reflex Ergo-serie reachtrucks zijn dé benchmark in de reachtruck wereld als het gaat om productiviteit en ergonomie. De Reflex reachtrucks hebben een hefhoogte tot 13 meter, hefcapaciteiten tot 2500 kg en worden vooral ingezet op hoog-intensieve toepassingen waar de bestuurder veel uren op de truck doorbrengt en van die tijd veel op hoge hoogtes stapelt. Voorzien van 'Transitional lift control' is er een traploze overgang wanneer de mast uit en in vrije heffing gaat, wat resulteert in eliminatie van schokken, trillingen en slijtage van de mast en truck. 

De bestuurder ervaart bij hefhoogtes boven 6 meter veel gemak en comfort van de kantelcabine door bewezen verminderde belasting op nek en schouders. Uit studies is gebleken dat de bestuurders bij gebruik van de kantelcabine hun hoofd met 10 graden minder hoeven te verdraaien bij het omhoog kijken. Normaal is de hoek 40 graden, met kantelcabine slechts 30 graden. Het is gebleken dat die laatste 10 graden een enorme vermindering oplevert omtrent nek- en schouderbelasting. 

Naast een enorme ergonomische slag heeft BT/Toyota ook een grote productiviteitsslag gewonnen met de kantelcabine. De bestuurder wordt bij gebruik van de kantelcabine met zijn hoofd buiten de contouren van de truck geplaatst, hiermee krijgt de bestuurder plotseling de mogelijkheid om via de zijkant om de mast heen te kijken met een volledig leeg zichtveld! Dit levert enorme meerwaarde op ten op zichte van door de mast heen kijken waar alle hardware gemonteerd zit bij completer uitgevoerde trucks. 

Productiviteit en Ergonomie hoog in het vaandel, dat blijkt wel uit features als een elektrisch in hoogte verstelbare vloer waardoor de trucks ook uitermate geschikt voor operaties waar meerdere bestuurders gebruik maken van dezelfde truck. Een industriële hoogwaardige verstelbare stoel met opblaasbare onder-rugsteun, al dan niet met verwarming hoort ook tot de uitrusting. Het stuur is telescopisch, in een hoek en hoogte verstelbaar. 

Diverse hulpmiddelen zoals hoogte-navigatie, laser positionering en hoogwaardige kleurencamera's om efficiënter te positioneren op hoogte zijn beschikbaar. Met betrekking op veiligheid zijn er overload-waarschuwingssystemen beschikbaar welke de bestuurder waarschuwen. 

De trucks zijn populair bij grote distributiecentra waar een hoge omloopsnelheid heerst en pallets tot hoge hoogtes in stellingen geplaatst worden gedurende één of meer shifts per dag. Ook in koel en vrieshuizen is de truck vaak te vinden in combinatie met een volledig gesloten verwarmde cabine. In situaties waar men veelvuldig de koelomgeving verlaat en in +0˚ Celsius verkeert is ruitverwarming aan te raden om beslagen ruiten te voorkomen. 

Neem contact op met G&T om de mogelijkheden te bespreken voor uw situatie!

Total-view concept

De BT Reflex RRE serie is ontworpen met het total-view concept. Dit betekend dat u uitstekend zicht heeft tussen de mast en vorken in combinatie met een transparant panorama dak.

 

Ergonomische kantelcabine

De voordelen van de unieke Ergonomische kantel-cabine uit zich in het feit dat de bestuurder om de mast heen naar de vorken en last kijkt in plaats van door de mast waar alle hardware gemonteerd is. Dit zorgt voor de hoogste productiviteit en snel positioneren. Daarnaast is de belasting op de nek van de bestuurder bewezen minder wat kan leiden tot minder vermoeidheid en verzuim door nek en schouderklachten!

Camera en laser positionering

De combinatie van een laser en een camera geeft de bestuurder altijd optimaal zicht op de situatie. Dit verhoogt de veiligheid en productiviteit binnen uw operatie.

Kleuren touchscreen

Met het kleuren touchscreen heeft u altijd maximale controle over uw lasten, zo kan de chauffeur met deze hightech interface zien op welke hoogte hij werkt, met welk gewicht en is er standaard een usbaansluiting en vakje aanwezig op de truck om telefoon of tablets veilig weg te leggen en te laden. 

Lithium-Ion

Alle modellen zijn leverbaar met onze nieuwe innovatieve lithium-ion accu's, ideaal voor meerdere shiften.

Ergo & Coldstore

De Reflex Ergonomic reachtruck is ook te vinden in koel- en vrieshuizen en uitrustbaar met een volledige gesloten en verwarmde cabine. Bij gecombineerd binnen en buiten de koel-omgeving rijden is ruitverwarming aan te raden om beslagen ruiten te voorkomen! 

Productie-serie Model Hefcapaciteit Hefhoogte Max Batterijcapaciteit Cabine Factsheets
Reflex-E RRE140 H/HE 1400 kg 11,0 m 775 Ah Kantel Klik hier
Reflex-E RRE160 H/HE 1600 kg 11,0 m 775 Ah Kantel Klik hier
Reflex-E RRE180 H/HE 1800 kg 13,0 m 930 Ah Kantel Klik hier
Reflex-E RRE200 H/HE 2000 kg 13,0 m 930 Ah Kantel Klik hier
Reflex-E RRE250 H/HE 2500 kg 13,0 m 930 Ah Kantel Klik hier

BT Reflex E-serie
Hefcapaciteit tot 2500kg bij een lastzwaartepunt van 600 mm.
Hefhoogtes tot 13,0 m.
Rijsnelheid tot 14 km per uur.
✓ 360 graden progressieve instelbare besturing.
Unieke Transitional Lift Control voor schokloze overgang van vrije heffing.
✓ Unieke kantelcabine met bewezen resultaat voor minder nek en schouderklachten. 
Uitstekend zicht rondom.
✓ Standaard geintegreerde sideshift of vorkversteller.
✓ Coldstore met volledig verwarmde cabines beschikbaar.
✓ Volledig instelbare rij-eigenschappen.
✓ Verschillende hydraulische bedieningsmogelijkheden.
✓ Elektrisch in hoogte verstelbare vloer. 
✓ Diverse ergonomische verstellingsmogelijkheden van stuur en stoel onderdelen. 
✓ Diverse productiviteits verhogende opties 

 

  BT Reflex brochure (NL)

 

Vraag huur aan Vraag offerte aan